Deze versie van Internet Explorer wordt niet meer ondersteund!

Om deze site goed te bekijken moet je upgraden naar één van onderstaande browsers:

Clubkampioenschappen - Reglement 2018

Afdrukken

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2018

10 t/m 23 september

 

De clubkampioenschappen worden dit jaar gehouden van maandag 10 tot en met zondag 23 september. De finales zijn allemaal op zondag 23 september.

Het toernooi

Er wordt gespeeld in de categorieën 8, 7, 6 en TOP.  Je kunt meedoen in de categorie die op je pasje staat vermeld, of in een hogere categorie. 

 

De singles worden gespeeld volgens een afvalsysteem. De dubbels worden eerst in poules gespeeld, gevolgd door halve en hele finales. Indien in de TOP-single categorie het aantal inschrijvingen klein is, wordt eerst een poule-voorronde gespeeld.

Er wordt gespeeld om twee gewonnen sets. Bij de stand 6-6 wordt een tie-break gespeeld.

 

Je kunt je dit jaar ook opgeven voor padel. Padel wordt uitsluitend gespeeld in dubbels. Dat kan een HD, DD en GD zijn, maar tijdens het toernooi worden deze dubbels gemixt. Het kan dus bijvoorbeeld voorkomen dat je als GD koppel tegen een HD koppel moeten spelen. Aangezien padel dit jaar voor het eerst gespeeld wordt, beslissen we pas later of we poules of afvalschema’s maken en delen we ook dan pas in op sterkte. De padel-wedstrijden tellen nog niet mee voor je DSS. 

 

De wedstrijden beginnen in het weekend om 9:00 en op werkdagen om 18:00. De laatste ronde start om 21:45. Daarna worden geen wedstrijden meer gepland en na 22:45 wordt een deelnemer er niet aan gehouden om aan een wedstrijd te beginnen. 

 

Op het inschrijfformulier wordt gevraagd naar je KNLTB nummer. Aan de hand van dit nummer kunnen we je actuele rating volgens het Dynamisch Speelsterkte Systeem (DSS) bepalen. Deze rating wordt gebruikt als basis voor de plaatsing. De uitslagen van de wedstrijden tijdens de clubkampioenschappen worden aan de KNLTB doorgegeven en tellen mee voor je DSS rating.

 

De wedstrijdleiding behoudt zich het recht voor om—indien er in een bepaald onderdeel te weinig inschrijvingen zijn—poules samen te voegen of te laten vervallen.

Indien door de weersomstandigheden het verloop van het toernooi in gevaar komt, kan de wedstrijdleiding besluiten om (tijdelijk) op een ander systeem over te schakelen. De finales kunnen in noodgevallen een week later plaatsvinden.

Inschrijven

Inschrijven kan uitsluitend via toernooi.nl. De inschrijving staat open voor senior- en juniorleden, met dien verstande dat juniorleden alleen in de TOP-categorie mogen inschrijven. 

 

Je mag inschrijven in drie onderdelen, maar er moet dan wel een single bij zijn; je mag dus niet voor drie dubbelcategorieën inschrijven. Let wel: als je voor drie onderdelen inschrijft betekent dit dat je ten minste 5, gemiddeld 8 à 9 en in uitzonderlijke gevallen 18 wedstrijden speelt in twee weken! En wellicht drie wedstrijden op de finalezondag. 

 

Als je geen partner kunt vinden en je wilt toch graag dubbelen of mixen, vul dan "Nog geen partner" in op het inschrijfformulier; de TC probeert dan een partner van ongeveer gelijk niveau te vinden.

 

Op het inschrijfformulier kun je aangeven op welke tijden je niet kunt spelen. Geef al je restricties op, maar alleen die van jezelf en niet die van je partner! In het finaleweekend (22/23 september) moet je beschikbaar zijn en op de finaledag wordt geen enkele restrictie geaccepteerdWie teveel restricties heeft (per persoon of per koppel) kan voor één of meerdere onderdelen van deelname worden uitgesloten. Deelname aan de clubkampioenschappen gaat vóór deelname aan de KNLTB najaarscompetitie. Als je meedoet aan de KNLTB najaarscompetitie moet je daarvoor zelf voor vervanging zorgen.  

 

Het is niet te vermijden dat je soms meer dan één wedstrijd op een avond/dag moet spelen, zeker niet als je veel restricties hebt of aan meerdere onderdelen meedoet. 

 

Geef bij je inschrijving een e-mailadres op. We sturen belangrijke informatie over het verloop van het toernooi, de aanvangstijden van je wedstrijd(en) en eventuele wijzigingen in het wedstrijdprogramma per e-mail aan je door.

 

Het inschrijfgeld bedraagt € 5,= per persoon per onderdeel en de inschrijving sluit op maandag 3 september.

Informatie voorafgaande aan het toernooi

Kijk op toernooi.nl wanneer je moet spelen. Je wordt niet gebeld! Je krijgt je wedstrijdinformatie wel per e-mail. De wedstrijdschema’s zijn uiterlijk donderdag 6 september beschikbaar.

Informatie tijdens het toernooi

Tijdens het toernooi worden de uitslagen, standen, wedstrijdschema’s en verdere informatie gepubliceerd op de website en op toernooi.nl. Wijzigingen in het wedstrijdschema worden zoveel mogelijk per e-mail doorgegeven.

 

 

Namens de TC,

-- Gerard Broeksteeg

-- Maud Colsters

-- Peggy Donders

-- Joyce Hageman

-- Jeroen v Rooij

-- Cas vd Wiel

-- Britt v Keulen

-- Lieke in ‘t Ven

 

 

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

 

Laatst aangepast op woensdag 11 juli 2018 10:02  
Metzpoint sponsor:
Banner